Je kunt weer energietoeslag aanvragen

Door: Henk van der Veer Algemeen
Energietoeslag gemeente SWF
Energietoeslag gemeente SWF Foto aangeleverd

SNEEK-Vanaf vrijdag 8 december kun je de energietoeslag van 2023 aanvragen.Dit is een eenmalige toeslag van € 800, € 675 of € 550. Dit hangt af van de hoogte van je inkomen.

Energietoeslag direct aanvragen

Je kan de energietoeslag op twee manieren aanvragen:

Je vult het digitale formulier in op de website.
Of je downloadt het papieren formulier en vult deze in.

Je komt langs bij een inloopmoment van SWF Tichtby bij jou in de buurt. Let op: neem dan een legitimatiebewijs, bewijs van je inkomen en je bankpas mee.

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor de energietoeslag?

Dit kun je eenvoudig controleren met de nieuwe rekenhulp check-je-recht.

Check waar je recht op hebt

De hoogte van de energietoeslag

De energietoeslag is voor mensen met een laag inkomen (tot 140% van het sociaal minimum). Afhankelijk van het inkomen is de energietoeslag € 800, € 675 of € 550. Jongeren onder de 21 jaar en studenten komen dit jaar niet in aanmerking voor de energietoeslag. Studenten kunnen terecht bij het DUO voor een eenmalige tegemoetkoming.

Alle informatie over de energietoeslag 2023

Hulp bij aanvraag

Wil je hulp bij de aanvraag van de energietoeslag? Dan ben je van harte welkom bij één van de inloopmomenten van SWF Tichtby.

Elke week zijn de medewerkers van SWF Tichtby te vinden in verschillende dorpen en wijken om inwoners te helpen. En van maandag- tot en met vrijdagochtend van 9:00 – 12:30 uur ben je van harte welkom bij SWF Tichtby in het Súdwesthûs aan de Markstraat 8 in Sneek.