FOTO’S / Melissa Pander wint eerste editie BregePop Talent

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
Afbeelding
Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

SCHARSTERBRUG - Tijdens de negende editie van het BregePop Festival was er naast grote namen als Jan Smit, Antoon en Rondé ook ruimte voor lokaal talent. Voor de eerste keer kregen acht acts een podium tijdens het grote muziekfestival bij Scharsterbrug.

Zij speelden op vrijdag een korte set van zo’n 15 minuten. De vier beste acts mochten op zaterdag zich 45 minuten van hun beste kant laten zien en horen. Nadat de jury haar oordeel had bepaalt en de stemmen van het publiek waren geteld, elk meetellend voor 50%, maakte organisator Wiebe de Jong de winnaar bekend.

Onder luid gejuich van de aanwezigen werd Melissa Pander met haar band uitgeroepen tot BregePop Talent van 2024. Uit handen van Hessel Faber kreeg de 22-jarige singer songwriter de talentbokaal overhandigd. Daarnaast mogen ze volgend jaar optreden op een groot podium tijdens de 10e BregePop.

Als afsluiting van de finale zong Melissa, tot enthousiasme van het publiek, nog een keer haar eigen nummer ‘Foarby’, waarmee ze in oktober Liet 2023 wist te winnen. Daarmee mocht de Oudemirdumse Fryslân vertegenwoordigen op het landelijke Regio Songfestival, met als resultaat een mooie vijfde plek.

Groot De Fryske Marren is mediapartner van het BregePop Festival.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding