Boekpresentatie bij boekhandel Van der Velde in Sneek: ‘Time to Momo Friesland’ van Lotte van der Meij uit Joure

Cultuur en uitgaan
De uitreiking van het eerste exemplaar 'Time tot Momo Friesland' aan Lotte van der Meij (l)
De uitreiking van het eerste exemplaar 'Time tot Momo Friesland' aan Lotte van der Meij (l) Foto: Ynte Dragt

SNEEK - Toen Friezin Lotte van der Meij uit Joure gevraagd werd om een inspiratiegids over haar mooie provincie Fryslân te schrijven, hoefde ze daar niet zo heel lang over na te denken. Als geboren Harlingse is ze een ‘local’ binnen onze provinciegrenzen gebleven en weet ze als geen ander hoe je de mensen kan raken met al het moois wat Friesland te bieden heeft.

Lotte groeide niet alleen op in Fryslân, maar vierde er ook haar vakanties. Met de boot ontdekte zij met haar gezin het Friese landschap van de andere kant, namelijk vanaf het water. Daarnaast kregen het wad en de Waddeneilanden een speciaal plekje in haar hart.

Trips en tips
De toeristische trekpleisters komen in het boekwerk uiteraard aan bod, maar Lotte ging ook op zoek naar de minder bekende plekjes. Leuke hotspots die het verdienen om ontdekt te worden. Het leverde in totaal 43 trips en nog veel meer tips op over onze provincie. Niet alleen interessant en inspirerend voor iedereen van buiten om te beleven, maar de trips en tips zijn ook voor de eigen inwoners de moeite waard om stad en platteland van Friesland opnieuw te ontdekken. Het boek wordt verder aangevuld met prachtige foto’s van Lydia Annema uit Burgum.

Persoonlijke overwinning
Het boek is niet zomaar een reis van Lotte door Friesland. Het creëren en maken ervan is ook een persoonlijke overwinning voor haar na een zware periode in haar leven. Mijmeren over en het mooie van Fryslân ontdekken, het heeft Lotte geholpen op de weg terug.

Boekpresentatie
Vrijdag was dan het moment voor Lotte van der Meij bij Boekhandel Van der Velde in Sneek; de boekpresentatie met signeersessie. Familie, vrienden en degenen die aan het boek meewerkten waren uitgenodigd om daar bij aanwezig te zijn. Het eerste exemplaar van ‘Time to Momo Friesland’ werd uitgereikt door Sanne van der Kolk, projectleider van uitgever mo’media. Sanne was degene die Lotte vorig jaar benaderde voor het boek en haar deze kans gaf. Lotte, overigens ook één van de redacteuren van GrootMedia, is dan ook onwijs grutsk op het resultaat!

Het boek Time to Momo Friesland + Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog kost €23,99. Het ligt nu in de plaatselijke boekhandel en is online verkrijgbaar.

De uitreiking van het eerste exemplaar 'Time tot Momo Friesland' aan Lotte van der Meij (l)
Lotte van der Meij
Signeersessie Lotte van der Meij
Signeersessie Lotte van der Meij