Paasmaandag 2024 laatste Aaipop festival of...

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
Paasmaandag 2024 laatste Aaipop festival
Paasmaandag 2024 laatste Aaipop festival Foto aangeleverd

Nijland - Na een jaar lang de hete aardappel vooruit schuiven ontkomt het huidige bestuur niet aan een het doorslikken van een bittere pil: Aaipop stopt.

Gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren ziet het bestuur geen toekomst meer in het voortzetten van het grootste Friestalige festival van de wereld. De oplopende regeldruk vanuit de (lokale) overheid, de gestegen kosten in het algemeen en het amper rond krijgen van een groep vrijwilligers zijn redenen om de handdoek in de ring te gooien.

‘Het is geen plezier meer om Aaipop te organiseren’, laat voorzitter Jeroen Postma optekenen. ‘Dat is een bikkelharde conclusie, maar wel de bittere werkelijkheid. We hebben het jarenlang met veel plezier gedaan, maar het punt waarop het energie kost in plaats van oplevert ligt al een tijd achter ons.’ Omdat het werven van nieuw bestuurstalent na een maandenlange zoektocht niets opgeleverd heeft blijft er geen andere optie over dan een punt te zetten achter het festival, wat in 2024 nog zijn 35e editie zal vieren.

‘Daarna breken we Aaipop af, zowel het festivalterrein als de administratie. Een laatste bestuursuitje bezegelt het lot van deze fantastische groep mensen. Paasmaandag zal in de toekomst, net als in het verleden, een stille dag worden.’

Of...

Bovenstaande persbericht roept veel vragen op, maar misschien is het goed even mee te geven dat het maandag ook 1 april is. Dan is het een zeer geslaagde 1-april grap, maar in een reactie elders heeft Postma al laten weten dat het niet het geval is. Maandag in ieder geval Aaipop! Dat is geen grap.