Een gezonde huid dankzij natuurlijke verzorging

In bedrijf
Een gezonde huid dankzij natuurlijke verzorging
Een gezonde huid dankzij natuurlijke verzorging Eigen foto

INGEZONDEN - Een stralende, gezonde huid hoef je niet per se te danken aan dure crèmes of behandelingen. De natuur zelf biedt al eeuwen waardevolle hulpbronnen voor een mooie, vitale uitstraling.

In dit artikel ontdek je twee natuurlijke ingrediënten die kleine wonderen kunnen verrichten: hyaluronzuur en vaseline. Deze krachtige natuurlijke stoffen kunnen je huid goed vochtig maken, beschermen en helpen herstellen.

Hyaluronzuur, de natuurlijke hydrateerder

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt, vooral in de gewrichten en de huid. Het bezit een unieke eigenschap, namelijk dat het tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden. Dit maakt het tot een ware kampioen in hydratatie. Naarmate we ouder worden, neemt het hyaluronzuur gehalte in onze huid af, wat kan leiden tot een verlies van stevigheid en een toename van rimpels.

Als je hyaluronzuur gebruikt, brengt dat veel vocht in je huid. Daardoor zie je lijntjes en rimpeltjes minder en krijg je een gladde, frisse huid. Je vindt het ingrediënt daarom in veel anti-agingcrèmes. Hoewel hyaluronzuur geen magische rimpel verwijderaar is, kan het je huid zeker een boost geven.

Het werkt het beste in een vochtige omgeving. Bij een droge huid heb je daarom extra hydraterende producten nodig die het vocht vasthouden. Is je huid meer aan de vette kant? Dan volstaat het hyaluronzuur op zichzelf prima.

Littekens voorkomen en behandelen met Vaseline

Een wond of verwonding is altijd vervelend, vooral als er een lelijk litteken van overblijft. Maar er zijn dingen die je kunt doen om littekenvorming tegen te gaan. Na een ongeluk of behandeling moet je de wond eerst schoonmaken met een milde zeep. Daarna kun je vaseline gebruiken. Vaseline op wond zorgt ervoor dat de wond niet uitdroogt. Wonden die vochtig gehouden worden, genezen namelijk sneller dan gedroogde, korstvormende wonden.

Bedek de wond vervolgens met een gaasje. Vervang het verband dagelijks en vermijd overmatige blootstelling aan de zon totdat de huid genezen is. Een gezonde levensstijl, rijk aan vitamine C, kan het herstelproces ook bespoedigen.

Als de wond gesloten is, kun je gebruikmaken van een siliconengel of -pleister om het littekenweefsel soepel te houden. Bescherm intussen de nieuwe huid tegen zonschade met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor. Geduld is geboden: een litteken is na ongeveer drie maanden op zijn lelijkst, maar trekt daarna vaak bij. Na een jaar kun je desgewenst professionele behandeling overwegen als het resultaat je nog niet bevalt.

Het begint van binnenuit

Een mooie, stralende huid begint van binnenuit. Als je kiest voor natuurlijke producten als hyaluronzuur en vaseline en een gezonde levensstijl hebt, verzorg je je huid goed. Zo hou je langer een frisse, jonge uitstraling zonder dure crèmes of behandelingen nodig te hebben. Probeer deze makkelijke natuurlijke tips eens voor een stralende, goed gehydrateerde huid waar je trots op kunt zijn.