Bijeenkomst Súdwest Werkt over kunstmatige intelligentie (AI) op de arbeidsmarkt

Door: Ynte Dragt In bedrijf
Afbeelding
Foto: Gemeente SWF

SUDWEST-FRYSLAN - Ondernemers werkzaam in het onderwijs of bij de overheid zijn van harte welkom om bij Súdwest Werkt aanwezig te zijn. Op maandag 15 april van 15.30 uur tot 18.30 uur is er een nieuwe Súdwest Werkt bijeenkomst bij Firda in Sneek. Het belooft een middag vol inzichten en inspiratie te worden.

Invloed van AI op de arbeidsmarkt
Dit keer een bijeenkomst met de focus op AI en de invloed hiervan op de arbeidsmarkt. De impact van AI begint steeds duidelijker te worden en we ervaren dagelijks de effecten hiervan. De wereld van werk verandert en dit is een gezamenlijke uitdaging die niet alleen door de overheid, het onderwijs of bedrijven kan worden aangepakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zowel op Europees als nationaal niveau digitale strategieën worden ontwikkeld, en zelfs een nationale visie op generatieve AI. Bart Beima is AI-specialist en neemt ons hierin mee. Wat gebeurt er om ons heen, wat doen koplopers en het peloton en hoe kunnen we AI verantwoord inzetten om de brede welvaart te ondersteunen? Vervolgens zoomt hij in op Friesland en de initiatieven binnen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven.

Innovatie in Marketing
Ook is er een kennismaking met de Brandmerck Okkinga groep. De samenwerking tussen Brandmerck en Okkinga Communicatie opent nieuwe deuren in de wereld van online marketing en communicatie. Gerben Okkinga en Erwin Hoekstra delen hun inzichten delen over de integratie van AI in marketingstrategieën, en discussiëren over hoe AI de arbeidsmarktcommunicatie kan verrijken en transformeren.

Kijkje in de toekomst
Verder presenteert projectleider Súdwest Werkt, Japke van Groning, het plan van aanpak voor Súdwest Werkt. Welke 3O activiteiten staan er de komende tijd op de planning. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel. De gelegenheid om in gesprek te gaan met sprekers, andere deelnemers, de plek om ideeën uit te wisselen en nieuwe samenwerkingen te initiëren.

Waar en wanneer? 
Maandag 15 april 2024, vanaf 15.30 uur bij Firda in Sneek. Het programma start om 16.00 uur en eindigt rond 17.30 uur.

Meld je aan voor de bijeenkomst