trh03778-lr-1558252073_3930982892.jpg
trh03778-lr-1558252073_3930982892.jpg

Weihnachts-Oratorium

zondag 10 december 2023 15:00 tot 17:30

Najaarsconcert Oratorium Vereniging Bolsward.
Op zondagmiddag 10 december a.s. om 15.00 uur voert de Oratorium Vereniging Bolsward het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach uit, o.l.v. dirigente Pauli Yap.
Instrumentale begeleiding wordt verzorgd door The Northern Consort.
Het concert vindt plaats in de Martinikerk te Bolsward.

De vocale solisten
De verdere bezetting van het Weihnachts-Oratorium bestaat uit de volgende vocale solisten: Agnes van Laar – sopraan, Maarten Engeltjes – alt/countertenor, Falco van Loon – tenor, Robbert Muuse – Bas/bariton.

Inleiding voorafgaand aan het concert
Voor concertgangers geeft Ebo Reitsma, muziekdocent, voorafgaand aan het concert een lezing over het Weihnachts-Oratorium. Bach heeft in dit werk het Kerstevangelie op de voor hem zo kenmerkende manier getoonzet. Reitsma zal daar met de toehoorders bij stilstaan. De lezing vindt plaats in het Convent van de Martinikerk, om 14.00 uur.

Advent en Kerst
Het Weihnachts-Oratorium is één groot feestelijk gebeuren. Met pauken en trompetten worden de Weihnachts-cantates 1, 2, 3 en 5 luister bijgezet. Ook kent het Weihnachts-Oratorium hoopvolle en ingetogen momenten, zoals in de koralen. Wij hopen deze verschillende stemmingen en accenten bij het publiek over te brengen. Bijzonder is deze keer dat de altpartij door een countertenor wordt vertolkt.

Voor meer informatie kunt u mailen naar secretariaat@ovb-bolsward.nl of kijken op www.ovb-bolsward.nl

Locatie