Sport & actief - Feestelijke opening Koudumer Jeu de Boules-banen

Het begon met een geintje. “Wat zou het leuk zijn om naast de ijsbaan een Jeu de Boules-baan te maken”, zeiden leden van buurtvereniging Oer ’t Wetter tegen elkaar. Maar alles kost geld. Toen echter de Bas Backer-stichting, Ondernemersvereniging Koudum en Gemeente Sudwest Fryslân bij wilden dragen is de – dubbele – baan gerealiseerd. 

Hoewel het initiatief bij buurtvereniging Oer ’t Wetter lag is de baan niet van hen. Hij is voor heel Koudum. En omstreken. Eigenlijk voor iedereen die graag een balletje wil werpen. De leden van de buurtvereniging zullen wel een handje uitsteken bij het onderhoud en misschien initiatief nemen voor een competitie. 

Maar eerst wordt de baan op 2 juli feestelijk geopend met het Koudumer Jeu de Boules-kampioenschap. Wie een team van drie mensen samenstelt en een leuke originele naam voor zijn team verzint kan mee doen. Wel vóór 25 juni opgeven via Oertwetter@hotmail.com. Er zijn niet alleen prijzen voor de winnaars van de wedstrijd, maar ook voor het team met de meest leuke en originele naam. 

Op 2 juli mag er van 11:30 tot 12:30 geoefend worden. Om 12:45 is de officiële opening en vanaf 13:00 wordt de wedstrijd gespeeld. Na afloop is er live muziek. Supporters en anderen, die niet mee spelen zijn van harte welkom om langs te komen. 

De baan ligt naast It Kistwurk, het huis van de IJssportvereniging Koudum aan de Wetterbies. De parkeergelegenheid is beperkt. Kom het liefst met de fiets of lopend.

Adres
Evenement informatie
Datum 2-7-2022 11:30
Categorieën Sport & actief