Evenement - InsideOut Festival op 25 juni terug in Joure

JOURE - Zaterdag 25 juni zullen het Douwe Egberts plein en Café de Stam in Joure voor de derde keer locatie zijn van het InsideOut Festival. Een evenement met een bomvol programma en diverse muziekstromen, waaronder brass, pop, goldenoldies, indie-pop, rock, surf, hip hop en nog veel meer. Van 14.00 tot 24.00 uur zal het festival plaatsvinden en het is gratis te bezoeken: geschikt voor jong en oud.

Vanwege Corona heeft ook het InsideOut Festival twee jaar stil gelegen. De organisatie van stichting 8501Indie heeft echter niet stil gezeten en heeft een dynamisch muziekprogramma weten vast te leggen. Van 14.00 tot 24.00 uur zijn er binnen (Café de Stam) en buiten (DE plein) afwisselende optredens. In totaal zijn er veertien bands die deze het podium zullen beklimmen. Onder andere De Baron, de brassband waarbij je wordt gedwongen te springen, de lokale helden van Brückenbauer, de hiphopband Noorderlicht, bekend van hun hit Renault Clio, surf muziek van de Krontjong Devils en de Zuid- Afrikaanse Stefan Jansen.

Allstars 8501 muziekuur
Martsen van der Bij, medeorganisator van het Festival vertelt: ,,Muziek zorgt voor verbinding en is van iedereen vinden wij, we hebben daarom dit jaar, net als andere jaren weer een Allstars muziek uur op het programma staan.'' Dit muziekuur is ontstaan uit het idee om verbinding te zoeken met allerlei soorten doelgroepen. Muzikant en medeorganisator Ronnie Halma heeft handen en voeten gegeven aan dit muziek uur. Er is contact gezocht met onder meer Sociaal Werk de Kear en Vluchtelingenwerk. Hieruit zijn een aantal mooie muzikale samenwerkingen ontstaan, met jonge muzikanten uit Afghanistan, Turkije, Oekraïne en Syrië.

Ronnie Halma: ,,We oefenen nu een aantal weken en wat ik het leukste vind aan dit onderdeel is dat ik als muzikant ook weer veel leer over hun muzikale cultuur, dat is heel inspirerend. Wat opvalt is dat de jonge muzikanten westerse liedjes naar eigen hand kunnen zetten, wat mooie resultaten oplevert’. Het belooft dus een prachtig muzikaal uur te worden.''

Het DE plein wordt omgetoverd tot een festivalterrein, met Café De Stam, Bistro Fred en Zuiver zijn er voldoende verfrissende drankjes en heerlijke hapjes te krijgen. Kortom een gezellig muzikaal evenement voor iedereen. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/insideoutjoure/

Stichting 8501INDIE uit Joure heeft als doel het stimuleren en bevorderen van de popmuziek en popcultuur in Joure en omstreken en alles wat hiermee rechtstreeks of zijdelings verband houdt.

Lees meer »

Adres
Locatie Douwe Egberts plein
Straat Douwe Egberts plein
Postcode 8501 AP
Plaats Joure
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 25-6-2022 14:00 - 23:59
Categorieën Evenement