Antonius aanwezig op beroepenavond RSG Magister Alvinus

Door: Henk van der Veer Gezond en fit
Antonius aanwezig op beroepenavond RSG Magister Alvinus
Antonius aanwezig op beroepenavond RSG Magister Alvinus Foto Antoniusgroep

SNEEK- Op woensdagavond 14 februari 2024 wordt de jaarlijkse beroepenavond weer georganiseerd, dit keer bij RSG Magister Alvinus in Sneek. Hier komen beroepsbeoefenaars vanuit heel Zuidwest-Friesland naar toe om havo/vwo leerlingen te informeren over verschillende beroepen die mogelijk zijn binnen de diverse bedrijven en organisaties. Vanuit Antonius zijn wij maar liefst met 17 verschillende beroepen aanwezig.

Voor Antonius als organisatie is het meedoen aan dit evenement een prachtige gelegenheid om de jongeren te enthousiasmeren voor de zorg. Er is vanwege de grote aanwezigheid van Antonius een speciale gang/ruimte, daarnaast hebben zij nog drie lokalen waar ze vertellen over de verschillende beroepen. 

“De jongeren kunnen met de informatie een vervolgstap zetten bij het maken van een beroepskeuze. In de huidige krappe arbeidsmarkt is het belangrijk hier volop aandacht aan te besteden, want deze havo/vwo leerlingen zijn wellicht onze collega’s van de toekomst”, aldus Antonius.

Onderstaande beroepen worden gepromoot tijdens de beroepenavond:

Anesthesiemedewerker, Operatieassistent, Recovery Verpleegkundige, Verpleegkundige, CCU Verpleegkundige, Oogzorg, Medische ICT/Informatiemanagement, HR adviseur, Röntgenlaborant, Verpleegkundige Thuiszorg, Fysiotherapeut, Medisch Maatschappelijk Werkende, GZ Psycholoog, Psychodiagnostisch werkende Pacemakertechnicus, Hartfunctielaborant & Communicatieadviseur.