Informatiemarkt over darmkanker in het ziekenhuis van Antonius in Sneek

Door: Ynte Dragt Gezond en fit
Afbeelding
Foto: Antonius

SNEEK - Op woensdag 27 maart wordt er in de centrale hal van het ziekenhuis van Antonius een informatiemarkt georganiseerd over darmkanker. In vijf verschillende stands kunt u het gesprek aangaan met ERAS verpleegkundigen (hoe fitter iemand een operatie ingaat, hoe sneller iemand herstelt), Stomaverpleegkundigen, Scopieverpleegkundigen, de Verpleegkundige Specialisten Oncologie en een vertegenwoordiger van de Darmkanker-app.

Het doel van de markt is om mensen te wijzen op het herkennen, het behandelen en het voorkomen van darmkanker. De informatiemarkt start om 10 uur in de ochtend, duurt tot 16.00 uur en is vrij toegankelijk.

Darmkankermaand
Maart staat wereldwijd in het teken van darmkanker. Darmkanker is een van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Ieder jaar wordt bij twaalfduizend mensen de diagnose darmkanker gesteld en ieder jaar komen 4500 mensen te overlijden aan de gevolgen van deze ziekte. Om de bewustwording bij mensen te vergroten en ze ook te wijzen op het herkennen en het voorkomen van darmkanker, organiseerde het Oncologisch Netwerk Friesland (ONF) in samenwerking met de vier Friese ziekenhuizen en de Skulp in maart meerdere activiteiten.

Elke week vond er in één van de vier ziekenhuizen en in de vier vestigingen van De Skulp een activiteit plaats. Met de informatiemarkt in het ziekenhuis van Antonius wordt de darmkankermaand afgesloten.

Over Antonius
Met zo’n 3.000 mensen werkt Antonius wij dagelijks aan betrokken en betrouwbare zorg voor alle inwoners van de regio Zuidwest Friesland, de Noordoostpolder en Urk. Dit doen we bij u thuis als het kan en in het ziekenhuis als het moet.