Brandweer Makkum zoekt nieuwe collega's

Foto: Facebook Brandweer Makkum

MAKKUM - De brandweer in Makkum is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mooi en belangrijk werk in een fantastisch hecht team. 

En, misschien wel het allerbelangrijkste, de mogelijkheid je zinvol in te zetten voor je omgeving. Grijp die kans en maak deel uit van de brandweer in Makkum.

De ploeg van Makkum bestaat uit vijftien enthousiaste leden. Een team wat niet alleen in actie komt bij brand, maar ook bij stormschade, verkeersongevallen of dieren in nood. Als brandweervrijwilliger heb je een mooi en dankbaar vak.

Ben jij…

  • 18 jaar of ouder en fit?
  • Een teamplayer?
  • Niet bang voor kleine ruimtes of hoogtes?
  • Woon en/of werk je op 5 minuten van een kazerne?

Om in te kunnen schatten of je het werk en de ploeg leuk vindt, draai je een periode mee met oefenavonden. Daarna maak je de keuze om te starten met de opleiding tot manschap.  De opleiding duurt ongeveer anderhalf jaar en kun je in de avonduren volgen. Daarna zijn er regelmatig oefenavonden om up-to-date te blijven en als ploeg samen te werken. 

We hebben je nodig

Er is brand of een ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De brandweerpost in Makkum bestaat volledig uit vrijwilligers. Vooral op werkdagen begint  er krapte ontstaat in de bezetting. Daarom worden er nieuwe ploegleden gezocht die vooral overdag beschikbaar zijn. Post Makkum ruskt ongeveer twintig keer per jaar uit.

Wat krijg je van de brandweer

Werken als brandweervrijwilliger doe je naast je normale werk en je dagelijkse bezigheden. Hiervoor ontvang je een vaste vergoeding met daarnaast een vergoeding voor opleiding, uitruk- en oefenuren. Wij zorgen ervoor dat je tijdens brandweeractiviteiten goed bent verzekerd en veilig kunt werken.

Wil je meer weten?

De brandweerlieden in Makkum vertellen je graag meer over dit mooie vak, en wie weet is dit iets wat bij jou past! Je kunt mailen naar Ruurd Cuperus via r.cuperus@brandweerfryslan.nl