Meer dan 2.700 Friese coronabekeuringen: In Súdwest-Fryslân 319 boetes

Foto Henk van der Veer

SNEEK-De politie heeft in een jaar tijd 2.725 coronaboetes uitgeschreven in Fryslân, zo heeft de politie zelf bekendgemaakt. Landelijk zijn er bijna 113.000 bekeuringen uitgedeeld. Het grootste deel van die boetes is vanwege het schenden van de avondklok, zo'n 64 procent. De meeste Friese bekeuringen werden in Leeuwarden gegeven, dat waren er 925. De minste bekeuringen waren op Schiermonnikoog, dat waren er slechts 3.

De meeste boetes in Leeuwarden werden uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok: 732. In diezelfde gemeente werden 155 mensen op de bon geslingerd voor het zich niet houden aan de noodverordening. De rest van de boetes was voor het niet houden van anderhalve meter afstand, groepsvorming, het schenden van het alcoholverbod en het niet dragen van een mondkapje in het personenvervoer.

In Súdwest-Fryslân werden 319 boetes uitgedeeld. 240 mensen kregen een boete omdat ze na het ingaan van de avondklok op straat waren. De politie deelde in die gemeente 44 boetes uit voor het schenden van de noodverordening, 28 voor het niet houden van anderhalve meter afstand en 7 vanwege groepsvorming.

Minste boetes op Schiermonnikoog

De drie boetes op Schiermonnikoog, de gemeente met de minste boetes, waren allemaal voor het schenden van de avondklok.

Bekijk deze kaart voor een volledig overzicht van het aantal en het soort boetes dat afgelopen jaar is uitgedeeld in Fryslân.