Opnieuw wateroverlast in Koudum

Foto: Koudum.nl

KOUDUM - Voor de tweede keer binnen enkele weken heeft Koudum afgelopen zondag 22 augustus behoorlijk last gehad van wateroverlast. 

Binnen een paar uur viel ‘s middags plaatselijk wel zo’n 70 millimeter regen. Op verschillende plekken in het dorp kon het riool het water niet goed wegvoeren. Putdeksels kwamen omhoog, straten, tuinen, garages en kelders kwamen onder water te staan. De tennisbaan van Oeverzwaluwen Tennis stond blank en de wedstrijd in het kader van de Friesland Cup kon niet gespeeld worden.

Er viel zondagmiddag meer regen dan er normaal in de maand augustus aan regen valt. De brandweer werd op diverse plekken opgeroepen en is geruime tijd bezig geweest om het water van ondergelopen straten weg te pompen. Dat lukte niet overal, omdat het water niet goed afgevoerd kon worden, zoals bij achtertuinen aan de Dammenseweg. Straten als de Oostenveldseweg en de Onderweg in Koudum stonden helemaal blank, net als op 4 augustus, toen er in korte tijd ook een enorme bak water uit de hemel kwam. Zo erg als in Woudsend was het zondag misschien niet, maar de overlast van de enorme hoeveelheid regenwater was wel zo erg dat Koudum ‘s avonds in het journaal genoemd werd.