Aftrap leescampagne Bogerman College Koudum

Foto: Koudum.nl

KOUDUM - In de leescampagne De Weddenschap van de Stichting Lezen lezen leerlingen van vmbo en mbo drie boeken in zes maanden. 

Doel van de campagne is alle leerlingen van het vmbo en mbo op een aansprekende manier met boeken in aanraking te laten komen. Het Bogerman College Koudum gaat nog een stapje verder en gaat deze weddenschap aan voor de hele school: alle leerlingen lezen 3 boeken in 6 maanden, in het Fries, Engels of Nederlands.

Vandaag was de aftrap op de school in Koudum. Dat gebeurde tijdens een bijzondere, speelse en creatieve bijeenkomst. Tijdens de aftrap kwamen boeken tot leven, rechtstreeks uit het verhalenboek van de Efteling kwam de Vliegende Fakir aangevlogen!

Veel leerlingen vinden lezen niet zo leuk, weten de weg niet naar leuke boeken of hebben moeite zich tot lezen te zetten. De Weddenschap biedt leerlingen suggesties voor boeken en een stimulans om te lezen. Goede lees- en taalvaardigheid zijn essentieel op school en in de maatschappij. Er zijn verschillende manieren waarop docenten leerlingen stimuleren om te lezen. Deze Weddenschap is een van die manieren.