Alleen nog seizoensplaatsen bij camping Venema in Koudum

Foto: website camping Venema

KOUDUM - “Wij stoppen met het aanbieden van toeristische kampeerplaatsen. Per seizoen 2022 is het bij minicamping Venema alleen nog mogelijk een seizoensplaats te boeken voor de periode 15 april – 17 september.” 

Zo kondigen de eigenaren van camping Venema aan de Dammenseweg in Koudum op hun website het besluit aan om volgend jaar helemaal over te stappen op seizoensplaatsen. Hiermee verliest Koudum de enige plek waar je op een kleinschalige camping een dag, een paar dagen of een paar weken kan kamperen.

“We weten dat we op deze manier helaas velen moeten teleurstellen”, zo delen campingeigenaren Roelof en Ingeborg Venema op hun Facebookpagina mee. “Maar dit besluit past in deze fase het beste bij onze eigen bedrijvigheid en agenda’s.” Er zullen slechts zeventien plekken voor een heel seizoen te boeken zijn. De afgelopen twee jaar was de mogelijkheid tot kamperen bij Venema al kleiner geworden, doordat er kampeerplekken opgeofferd werden voor twee comfortabel ingerichte Tiny Houses die Roelof Venema in de winterperiode zelf bouwde.