Blom en Blêd uit Koudum op tv

Foto: Koudum.nl

KOUDUM - ‘Dit is Holland’ is een tv-programma dat uitgezonden wordt op RTL4. Het programma reist stad en land af op zoek naar verhalen uit ondernemend Nederland.

 Het bezoekt steeds andere regio’s. Afgelopen zondag liet het programma opnames uit Friesland zien. Zo was ‘Dit is Holland’ bij het Fries museum in Leeuwarden, maar ook bij Blom en Blêd in Koudum.

In het tweede deel van de uitzending wordt ‘in geuren en kleuren’ aandacht geschonken aan de Koudumer bloemenwinkel Blom en Blêd in de Verlengde Hoofdstraat. Japke Haytema vertelt hoe ze daar vijftien jaar geleden begonnen is met de bloemenwinkel in Koudum, nadat ze zeventien jaar bij andere bloemisten had gewerkt. In het programma vertelt ze ook dat haar passie voor bloemen bij haar moeder vandaan komt.

En de passie voor bloemen heeft ze blijkbaar ook op zoon Sietze overgebracht, want die werkt inmiddels ook in de bloemenwinkel. Sietze Pries komt ook aan het woord, terwijl we hem ondertussen een boeket zien samenstellen. Hij vertelt bijvoorbeeld over de inkoop van de bloemen. Dat gaat via een lijnrijder, een vrachtwagen die voor de winkel komt te staan en helemaal vol zit met bloemen. “Daar kunnen wij onze eigen keus uit maken.”

Deze aflevering van ‘Dit is Holland’ (seizoen 3, aflevering 12) werd door RTL4 uitgezonden op zondag 21 november en wordt aanstaande zaterdag 27 november om 11.00 uur herhaald.