Boekhandel Muizelaar in Koudum symbolisch heropend

Foto: Koudum.nl

KOUDUM - Sinds woensdag 28 april kunnen klanten weer ‘gewoon’ een winkel binnen stappen zonder eerst vier uur van tevoren een afspraak te hoeven maken.

Winkels zijn daar blij mee: kringloopwinkel Eigenweiss in Koudum vierde het met DJ Rephlex en bij Jenns Homestyle krijgen klanten de hele week bij hun aankoop een pakje wierook cadeau. Boekwinkels in het hele land worden deze dagen symbolisch heropend door een schrijver die met deze actie de lokale boekwinkel steunt. In Koudum gebeurde dat bij Boekhandel Muizelaar woensdagochtend met het doorknippen van een lint met ballonnen door de Koudumer schrijfster Henriëtte Hemmink.

Henriëtte Hemmink kondigde meteen ook haar nieuwe boek aan: ZEEWIND dreiging aan de kust van Cornwall. Op de cover van het binnenkort te verschijnen boek zijn de cliffs van Boscastle in Cornwall afgebeeld waar het spannende verhaal zich afspeelt. De cliffs zijn geschilderd door Es Berg. Henriëtte Hemmink, van wie vorig jaar naast nieuwe boeken ook talloze herdrukken van eerdere boeken uitkwamen, is inmiddels ook alweer ver gevorderd met een volgend boek.