Buren zorgen samen voor een bladvrije stoep

Foto: Gonny Terpstra

MAKKUM - Vier buren van de Ds. Touwenlaan kwamen afgelopen vrijdag in actie met hun bezems. 

Jeljer Zwart, Johan Werkhoven, Durk de Boer en Gonny Terpstra maakten handig gebruik van de komst van de veegauto om de stoep voor hun woningen bladvrij te maken.

Jeljer Zwart [op de foto met Johan Werkhoven] was al eens eerder met de bezem naar buiten gegaan wanneer de gemeente in aantocht was. Door de bladeren in de goot te vegen konden ze meteen door de veegauto worden meegenomen. Gonny Terpstra: “We hebben als buren goed contact en hadden er al over gesproken. Iedereen vond het een goed idee, dus deze keer stonden we met zijn vieren klaar. We weten niet wanneer de veegauto langs komt , maar hebben de oren gespitst. Horen we hem aankomen dan is het meteen actie,” aldus.

De chauffeur van de veegauto kon de actie wel waarderen. “Hij lachte en parkeerde even zodat we alles konden aanvegen. Ook een vrouw die voorbij fietste stak goedkeurend haar duim omhoog. We zijn wel van plan dit vol te houden, ook vanwege het gevaar van gladheid van plat gelopen bladeren. Het is alleen wel jammer dat we niet weten wanneer de auto langskomt. Misschien kunnen we een schema krijgen van de gemeente,” besluit Gonny Terpstra.

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden