CMV Hallelujah Makkum presenteert nieuwe uniform

Foto: Sjirk Wijbenga

MAKKUM - Tijdens de intocht van Sinterklaas presenteerde het drumband/lyrakorps van CMV Hallelujah Makkum met trots het nieuwe uniform. 

In 2019 ging een commissie van leden voortvarend aan de slag met acties om nieuwe tenues te financieren. Eerst werd er bepaald hoe de nieuwe uniformen eruit zouden gaan zien. Nadat er T-shirts voor de jeugd en overhemden voor de mannelijke leden van het harmonieorkest waren aangeschaft was het tijd voor de grootste financiële uitdaging van de metamorfose: een nieuw uniform voor de leden van drumband en lyrakorps. Het vorige uniform ging al ruim een kwart eeuw mee en vertoonde serieuze slijtageverschijnselen.

“Het ging om in totaal achttien nieuwe uniformen,” zegt voorzitter van Hallelujah Judith van Lavieren. “Aanvankelijk waren er zeventien besteld, maar in de tussentijd heeft zich nog een nieuw lid aangemeld. Het jongste lid is elf jaar en het oudste lid, Feddy de Boer, is 77.  Voor laatstgenoemde is dit het vierde uniform van de vereniging dat hij kreeg aangemeten.”

De basiskleuren van het nieuwe uniform [donkerblauw en rood] zijn gelijk gebleven, maar er is gekozen voor een modern design. De gouden elementen zijn vervangen door zilverkleurige. Het nieuwe uniform geeft voor de leden meer draagcomfort. Bijzonder is het nieuwe geborduurde logo van de vereniging met daarin de [karakteristieke] Makkumer zeemeermin.

Door Corona nam het hele project veel meer tijd dan gepland, maar de drumband kon laatst de Goedheiligman verwelkomen in een gloednieuw tenue. Bij het afmarcheren bij het MFC bleef het nog even spannend. Even leek tambour-maître Ap Poepjes helemaal alleen op stap te moeten, maar na hard roepen verscheen door een rookgordijn de drumband door een zij-ingang. Op de haven bleek dat het Sinterklaas ook niet was ontgaan dat de drumband helemaal in het nieuw was gestoken.

Judith van Lavieren bedankt namens CMV Hallelujah iedereen die tijdens de acties voor het uniform een bijdrage heeft geleverd. “Bedankt voor uw support tijdens de statiegeldactie bij de Jumbo, de Jeugdsponsoractie bij Poeisz Witmarsum, de verloting tijdens het nieuwjaarsconcert, de Rabo Club Support Actie, de verkoop van windlichtjes bij BlomYnien en de pepermuntactie. Daarnaast zijn we Makelaardij De Jong uit Workum, mevrouw J. Postma en Gebroeders de Boer uit Makkum en de Vereniging van Bedrijven Makkum erkentelijk voor hun sponsoring en het Juckema en Sideriusfonds en het Prins Bernhardfonds voor hun bijdrage om de nieuwe uniformen mogelijk te maken.”

Door:  Sjirk Wijbenga/Makkum Nieuws