CMV Hallelujah wint prijs met landschapsevenement Een Nieuwe Horizon

Foto: CMV Hallelujah

MAKKUM - CMV Hallelujah heeft meegedaan aan een wedstrijd van het OMF om binnen de regels van het RIVM een muzikaal landschapsevenement te organiseren. 

Het evenement zal, mits de regels het toelaten, in de zomer van 2021 deels rondom Avondrust en deels op het strand plaatsvinden.

“Het thema van het landschapsevenement is Een Nieuwe Horizon. Het is een muzikale interpretatie van het landschap dat ons omringt. Het thema van de wedstrijd van de OMF -- de organisatie van muziekverenigingen in Friesland -- inspireerde ons, want Makkum krijgt op dit moment letterlijk een nieuwe horizon. Wat zou het fijn zijn om weer als volledig orkest met publiek op ons Makkumer strand te spelen, met als bijzonder decor die letterlijk nieuwe horizon.”

“Maar daarvoor wilden we nog een tussenstap zetten. Avondrust is normaal gesproken een plek in ons dorp met prachtige uitzichten. Tijdens de Corona werd de horizon voor de bewoners echter heel beperkt. Het eerste deel van het project willen we daarom rondom Avondrust laten plaatsvinden. Voor de bewoners een iets om naar uit te zien, een evenement dat ze vanuit hun thuis kunnen volgen. Het vindt letterlijk rondom hen plaats,” aldus het bestuur.

Het idee voor het landschapsevenement waar zowel jeugdkorps, harmonie en drumband meedoen werd door middel van een filmpje aan het OMF gepresenteerd. Het OMF honoreerde de inzending met een geldprijs. Daarnaast kan Hallelujah gebruik maken van coaching bij de voorbereiding en uitvoering van het project.

Door: Judith van Lavieren/Makkum Nieuws