Geiten in Makkumer tuin gedropt

MAKKUM - Je zult maar lekker op vakantie zijn en een telefoontje krijgen, dat er twee geiten in de voortuin staan.

Een snoodaard, die wist dat bewoners van een huis in de buurt van De Voorn ware dierenliefhebbers waren, besloot om de beesten in hun tuin te droppen. Kennelijk waren ze hem te veel. Een kennis van de bewoners werd met het feit geconfronteerd en zat met de dieren in het haar, want hen laten terugkeren van vakantie om voor twee geitjes logies te zoeken was geen optie.

Gert Jan Hellendoorn, één van de vrijwilligers van de dierenweide van Avondrust, speelde een rol in de oplossing. “Wij hebben hier inderdaad twee dieren aangeboden gekregen, waarvan ze zéiden dat het geitjes waren. Vanaf het begin was het duidelijk dat wij ze niet konden houden. Onze weide heeft al voldoende geiten. Dus hebben we gezocht naar een nieuw tehuis en dat ook gevonden. Een paar dagen later zijn ze weggebracht.”

Waarmee het verhaal, lees : de kous, nog niet af was. In die korte tijd dat de beide ‘geitjes’ te gast waren, bleken het bokken te zijn en wel van het soort dat de andere sekse agressief te lijf gaan. “Ze zijn erin geslaagd om één van onze geiten te bevruchten en we zullen dus ergens in januari gezinsuitbreiding krijgen.”

De dierenweide van Avondrust geeft de bewoners veel plezier. Elke dag voederen zeven à acht vrijwilligers de dieren bij toerbeurt en zorgen voor het schoonhouden van het onderkomen. De kosten van het voer worden vergoed door de directie van Patyna. Hoe lang dat nog zo kan gaan, is ongewis. “We zijn bang,” zegt Gert-Jan, “dat we zullen moeten stoppen als Avondrust wordt verkocht. In de nieuwbouwplannen is immers geen ruimte voor de dierenweide ingepland.”

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden