Foto Henk van der Veer

SNEEK-Na een nacht met buien is het deze morgen vriendelijker met het zonnetje erbij. Later neemt de bewolking weer toe, in de middag volgt (lichte) regen, in de avond overgaand in buien. In een bui is er kans op een donderklap, dit bij de Wadden. De temperatuur komt op een 17 a 18 graden uit in het zuidoosten van de provincie. De wind waait uit het zuidwesten, vanmorgen nog krachtig op het IJsselmeer en Waddenzee met daar nog kans op windstoten, vanmiddag tijdelijk afnemend.

Komende nacht vallen er enkele buien, dit vooral in het west en noordelijke deel van Friesland, kans op een donderklap bij de Wadden. Minimumtemperatuur 11 graden aan zee tot een 8 graden meer de provincie in.

Morgen trekt er een storing over de Noordzee en geeft daar flink wat wind. Het zuidwesten van Nederland krijgt last van een harde tot stormachtige noordwestelijke wind, maar zoals het nu lijkt blijven wij meest buitenschot met een wind die matig tot (vrij) krachtig blijft in het noordwestelijke deel van de Wadden. Elders in de provincie een meest matige wind. Er zijn opklaringen, ook blijft de kans op een bui, dit vooral in de middag en avond. De temperatuur 15 graden als maximum.

Het weekend verloopt nattig, vooral zondag lijkt regenachtig te verlopen. De temperatuur komt weer iets hoger uit, 15 tot 17 graden bij een naar noord draaiende wind.

Dirk van der Meer

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden