Hobby groeide uit tot De Opknapkeamer

Foto: Eigen foto

MAKKUM - Esther Reitsma is al jarenlang bezig met het opknappen van oude meubels. Tot voor kort alleen op kleine schaal, “maar,” zegt ze, “het liep allemaal een beetje uit de hand.

Op een gegeven moment was de vraag zó groot, dat we wel móesten uitbreiden.” Man Jelle had een [simpele] oplossing. Hij had net een boerderij met een grote loods in Skuzum overgenomen. Zij mocht een deel van zijn stal gebruiken en Daarmee was De Opknapkeamer geboren.

“Hier had ik de ruimte om mijn leven een wending te geven. Nu kan ik van mijn hobby mijn broodwinning maken. Ik was ervan overtuigd dat het kan lukken als ik het echt wilde en het goed aanpak. Jelle heeft me uitstekend op weg geholpen door alle technische werkzaamheden voor zijn rekening te nemen. Maar het is mijn business.”

Esther heeft altijd al iets met interieurs gehad en renoveert meubels, kasten, side tables, kortom alles wat met hout te maken heeft. En op Dorpsweg 12 in Idsegahuizum kan men ook terecht voor accessoires om de sfeer eromheen te vergroten. Ze is nog maar pas op deze schaal begonnen, maar de reacties zijn unaniem positief.

“Ik ben geen kringloop en geen dure high class woningzaak, maar iets er tussen in. Dat past me het beste en het blijkt ook goed in de markt te passen. Leuk wonen hoeft niet duur te zijn. Met mooie tweedehands spullen kan je heel goed een fijne sfeer creëren. Gebruikt oud meubilair is het doorgaans waard om nieuw leven te worden ingeblazen. Met een beetje liefde, andere kleuren kan het er opeens heel anders uitzien.” Over passie gesproken.

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden