Kom de herfst beleven op de Sint Martinusschool in Makkum

MAKKUM - Zelfgemaakte appelmoes, rozenbotteljam, pompoensoep ..... het water loopt al in de mond.

Op de Herfst Fair op de Sint Martinusschool in Makkum is het allemaal te proeven en te beleven. Naast allerlei lekkernijen in de foodstand is er ontzettend veel te doen. Er zijn kraampjes met door de leerlingen zelfgemaakte producten, een kinderfotograaf, een draaiend rad met leuke prijzen, een mogelijkheid om je nagels te laten lakken en een tattoo te laten zetten, een workshop te volgen en er is zelfs een waarzegger.

“De opbrengst van de Herfst Fair komt voor een deel ten goede aan het schoolplein,” zegt Elly Attema. “Daarnaast wordt een bedrag gedoneerd aan Makkum Duurzaam. Passend bij de naam van onze school, delen wij graag met anderen, net zoals Sint Martinus zijn mantel deelde met een arme man bij de stadspoort.  Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen in contact zijn met de natuur in hun naaste omgeving en komen daarom regelmatig op de natuurspeelplaats en in de tuin van Makkum Duurzaam. Het was voor ons daarom ook meteen duidelijk waar een deel van de opbrengst van de Herfst Fair naar toe zou moeten gaan.”

Iedereen is welkom op woensdag 13 oktober van 14.00 tot 17.00 uur op de R.K. Daltonschool Sint Martinusschool te Makkum. 

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws