Krystjûn in Koudum wordt Krystdei

Foto: Koudum.nl

KOUDUM - Het Promotieteam Koudum had het zo mooi bedacht: in ‘Krystjûn’ in de Hoofdstraat van Koudum op donderdag 23 december, waarbij de winkels ‘s avonds open zijn en allerlei extra activiteiten.

Maar zelfs daar gooide corona roet in, want de winkels moeten om vijf uur al dicht zijn. Wederom ging het Promotieteam niet bij de pakken neerzetten en gooide het de plannen om: er zullen nu donderdag 23 december overdag van 10 tot 17 uur allerlei extraatjes te beleven zijn in de winkelstraat van Koudum. Geen ‘Krystjûn’ dus, maar een extra ‘Krystdei’ in Koudum.

Er zullen op verschillende plekken in de Hoofdstraat vuurjes gestookt worden door middel van heaters met vlammen en de gele poffertjesbus van Feike staat er de hele dag. Bij verschillende winkels zullen bij een bezoekje of bij aankoop van bepaalde artikelen extraatjes te krijgen zijn. Denk daarbij aan glühwein, warme chocolademelk, kerstkransjes of misschien wel een oliebol en natuurlijk is er kerstmuziek te horen,. Veel blijft verder nog een verrassing, ook omdat de Koudumer ondernemers ook nog maar net van deze plannen op de hoogte zijn.

Maar kerstfeer zal er op de laatste dagen voor kerst zeker zijn in de Hoofdstraat van Koudum. Het Promotieteam hoopt dan ook dat in ieder geval de Koudumers zelf hun eigen lokale ondernemers steunen door de laatste inkopen voor kerst bij hen te doen.