Niels Kooistra zoekt hulp om documentaire over Makkum te maken

Foto: Niels Kooistra

MAKKUM - Niels Kooistra heeft zelf een opnamestudio, zit al lang in de muziek en geeft veel masterclasses/ workshops. 

Natuurlijk is lesgeven voor hem in coronatijd wel een stuk lastiger geworden, temeer omdat hij geen vaste aanstelling heeft en zzp'ers momenteel geen topprioriteit in het onderwijs zijn.

Filmen heeft hem echter altijd geïnteresseerd. Zijn camera’s van vroeger noemt hij “de één nog slechter dan de andere, maar ik kon er wat mee editen en gebruikte ze voor van alles. Uiteindelijk heb ik een paar jaar geleden een goede camera gekocht en ben het vak echt serieus gaan nemen. Op die manier kon ik filmen meer integreren in mijn bedrijf en meer de multimediakant op gaan. Ik heb zelf alles in huis voor producties: camera, audio, sound design en muziek. Film/multimedia is nu hoofdzakelijk mijn werk.”

De mooie foto's, video's en verhalen in de facebookgroep Ik bin yn Makkumer triggeren hem en bracht hem op de idee of een documentaire over Makkum te maken. “Ik woon al lang niet meer in Makkum en kan de hulp en gezelligheid goed gebruiken. Anderen kennen de plekjes en de verhalen beter.”

Niels is zich ervan bewust dat het een uitdaging is. “Prachtige foto's zijn mooi om het verleden in te kunnen duiken, maar een hele documentaire filmen is een enorme klus. Desondanks lijkt het me fantastisch om wat te maken met een interessant verhaal van iemand van de oudere generatie als leidraad.”

Wie geïnteresseerd is in de idee kan mailen naar kooistra.niels@gmail.com.

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws