Nij Talint Orkest komende zaterdag van start in De Klink Koudum

Foto: Koudum.nl

KOUDUM - Zonder muzikale ervaring een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken?

Vorige maand berichtten we er al over en tijdens het UIT Festival in Koudum hebben we al kunnen zien hoe dat eruit ziet en klinkt: Het Nij Talint Orkest Súdwest. Dat is een samenwerkingsverband tussen de muziekverenigingen van Bakhuizen, Stavoren, Workum, It Heidenskip, Parrega en natuurlijk Nij Libben in Koudum. Op zaterdag 25 september gaat het Nij Talint Orkest in De Klink in Koudum van start.

Het is een primeur in Fryslân dat zes verenigingen samenwerken om volwassenen zonder muzikale ervaring een blaas- of slagwerkinstrument te leren bespelen. De samenwerking loont, want de animo is groot. Er zijn inmiddels al meer dan 20 deelnemers die Nij Talint Orkest Súdwest als dé kans zien om hun droom waar te maken en een nieuwe hobby te ontdekken.

Iedereen kan meedoen aan Nij Talint Orkest. Je hoeft geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. Het plezier van samen muziek maken staat voorop. Na tien repetities is er een feestelijk afsluitend concert met de zes muziekverenigingen.

Nij Talint Orkest is ontstaan in de Súdwesthoeke en is door Guus Pieksma en Annewiep Bloem ontwikkeld tot een compleet en beproefd concept dat bij verenigingen in het hele land een succes is. Honderden deelnemers hebben al ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken en dat iedereen dat kan.

Nieuwsgierig? Nij Talint Orkest Súdwest zoekt vooral nog deelnemers die een koperen blaasinstrument willen leren bespelen: bugel, trompet, cornet, althoorn, bariton of trombone. Voor meer informatie en aanmelden: telefoon 06 – 11 641 742 of email: nijtalintorkest@gmail.com.

Op de foto: mogelijke nieuwe leden van het Nij Talint Orkest blazen na een uurtje oefenen op het UIT Festival in Koudum een lekker deuntje mee.