Olympische Spelen niet in Tokio, dus maar in Exmorra

Foto: Tijn Branderhorst

EXMORRA - Exmorra barst de komende weken van de sportieve activiteiten. Nu er in club- of evenementenverband weinig mag en kan, heeft een aantal dorpsgenoten het initiatief genomen om met name de jeugd toch iets te bieden.

En omdat een brainstorm van creatievelingen doorgaans niet stopt bij de gebruikelijke zaken, is er bijzonder veel te doen. De maanden juli en augustus zullen bruisen van de sportactiviteiten in Exmorra en buurdorp Allingawier.

Het programma, dat de weidse naam ‘Exmorster Olympic Corona Sportzomer 2020’ heeft meegekregen, omvat onder meer yoga in de buitenlucht, een bootcamp voor jong en oud, zomeravond volleybal, elektrisch fietsen voor de oudere jeugd, een activiteitenmiddag voor de jeugd en suppen voor jong en oud in de Opfeart.

Inmiddels is er al een scala aan activiteiten achter de rug. Op 13 juli was er een hardloopclinic en konden sportievelingen onder toezicht zwemmen in het Van Panhuyskanaal richting Makkum. De jongste jeugd kon deelnemen aan een panna-toernooi en de wat ouderen kregen een voetbalclinic onder leiding van de trainer van SC Bolsward, Jackie Nijholt. Die dag werd afgesloten met een voetbaltoernooi, waarbij een dertigtal deelnemers hun voetbalkunsten lieten zien aan menig toeschouwer.

De organisatie is tot op heden tevreden. “Het valt duidelijk in de smaak bij de dorpelingen. Het aantal deelnemers overtreft onze verwachtingen en iedereen geniet volop.”

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden