Programma Weidevogelfestival Workum bekend

Foto: Sabine Boode

WORKUM - Op zaterdag 11 juni is in het centrum van Workum het weidevogelfestival. Tijdens het festival is er voor jong en oud van alles te ontdekken over weidevogels. 

Tijdens de diverse bus-, wandel- en fietsexcursies, onder leiding van een weidevogelgids, gaat de bezoeker de vogelgebieden in de omgeving ontdekken. Er is een wandel- en busexcursie naar de Workumerwaard en er zijn diverse fietstochten naar de Keapwei, WorkumerMar, Workumer Nieuwland en It Patersrûntsje. De excursies starten bij de Klameare en zijn gratis te reserveren op www.weidevogelfestival.nl.

In de Klameare is het Skriezekafé geopend. De Bond Friese Vogelwacht (BFVW) geeft in het Skriezekafé drie lezingen over weidevogels die in deze omgeving voorkomen. Hiernaast wordt een korte film over de herinrichting van het gebied De Samenvoeging bij Koudum afgespeeld. 

Op de Greidefûgelmerk zijn diverse boeren en natuurorganisaties aanwezig die zich inzetten voor de weidevogel. Ook zijn er tal van andere leuke kramen te vinden zoals kramen met diverse biologische en duurzame producten, creatieve kramen, kramen met outdoormaterialen, nestkastjes of bijvoorbeeld natuurlijke verzorgingsproducten.

In Kinderdorp Pikepôle kunnen gezinnen meedoen aan diverse activiteiten zoals het Weidevogel Lab, het OERRR Blote-voetenpad, poppentheater en lammetjes knuffelen. Hiernaast kun je genieten van akoestische live muziek en straattheater op het festivalterrein.

Bekijk het volledige programma op www.weidevogelfestival.nl