Sint Martinusschool Makkum deelt opbrengst herfstfair

MAKKUM - Op deze donkere novemberdag liepen de kinderen van de school in een lang lint door Makkum om een lichtje in de duisternis te brengen. 

Ook de rest van Makkum kon zo meegenieten van de vrolijkheid die de kinderen verspreidden. De eerste stop onderweg was bij de dorpstuinen, waar twee leerlingen, onder toeziend oog van de rest, een cheque mochten overhandigen.

De herfstfair die de Sint Martinusschool in oktober organiseerde was goed voor een royale opbrengst van ruim 1000 euro. De school deelde, geheel Martinuswaardig,  deze opbrengst met een zelfgekozen goed doel. Daarvoor hoefde men niet ver te zoeken: ‘Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen in contact zijn met de natuur in hun naaste omgeving en komen daarom regelmatig op de natuurspeelplaats en in de tuin van Makkum Duurzaam. Het was voor ons daarom ook meteen duidelijk waar een deel van de opbrengst van de Herfst Fair naar toe zou moeten gaan.’ Aldus juf Mirjam van de Sint Martinusschool.

Een aantal vrijwilligers van Makkum Duurzaam nam de cheque dankbaar in ontvangst, waarbij de kinderen complimenten kregen voor hun zang en het prachtige bedrag dat ze verdiend hadden, met de toezegging dat ze er een mooie bestemming voor zullen kiezen.