Sinterklaas komt zaterdag 20 november naar Koudum

Foto: Koudum.nl

KOUDUM - Sinterklaas komt dit jaar wel weer naar Koudum, en wel op 20 november en anders dan anders. 

Terwijl er berichten verschijnen dat de blijde inkomst van Sinterklaas op plaatsen als bijvoorbeeld Utrecht niet doorgaat, heeft de Sinterklaascommissie van Koudum goed nieuws. “Na een jaartje afwezigheid vanwege de corona komt Sinterklaas dit jaar gelukkig wel naar Koudum.” Dat gebeurt niet op de traditionele manier met een aankomst in de haven. De Sinterklaascommissie wil namelijk niet dat toeschouwers zich op één plek verzamelen.

Om dat te vermijden kiest de commissie dus niet voor een aankomst per schip in de haven, maar Sinterklaas zal op zaterdag 20 november vanaf 13.30 uur een rondrit maken door heel Koudum: Sint on Tour. Sinterklaas heeft al laten weten dat hij hoopt dat er veel kinderen langs de route zullen staan om hem en de Pieten welkom te heten.

De route: Verlengde Hoofdstraat – Bovenweg – ‘t Heale Paed – Grovestinsstraat – F. van Inthiemastraat – Onderweg – Oostenveldseweg – Bovenweg – Hoogstraat – Hoofdstraat – Spoarleane – Wjukslach – Kerkhoflaan – Douwe van Epemastraat – Zwarteweg – Tjalke van der Walstraat – Gerben Ypmastraat – Galamalaan – Dammenseweg – eindpunt Tjalke van der Walstraat.