Sinterklaasintocht Makkum op zaterdag 20 november

Foto: Facebook Sinterklaas in Makkum

MAKKUM - Het was de afgelopen maanden een druk heen-en-weer geapp tussen Makkum en Madrid om alles voor de intocht van Sinterklaas te regelen. 

Dat was geen kwestie van het draaiboek van de afgelopen jaren kopiëren, want zowel in Nederland als in Spanje heeft Corona zijn of haar sporen achtergelaten en is alles nog steeds niet als vanouds. Gelukkig wordt ook in het Spaans hetzelfde woord voor de pandemie gebruikt en dat maakt de communicatie makkelijk.

Na een spoedoverleg tussen de Sint en zijn pieten en alle partijen in Makkum is besloten om op 20 november met de boot de haven in te varen. Rond 14.00 uur zal Sinterklaas voet aan wal zetten. Na ontvangst door het Comité van Intrede en het welkomstwoord op de Markt zal de Goedheiligman een rondtocht door het dorp maken.

Meer informatie over de intocht is te vinden op de Facebookpagina Sinterklaas in Makkum. In de week voorafgaand aan de intocht zal ook dagelijks weer het Sinterklaas-nieuws online komen. Hiermee kunnen de kinderen alvast in de stemming komen. Houd ook de Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws over de intocht.

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws