Slagveld in kabouterbos Kimswerd

Foto: Omrop Fryslân

KIMSWERD - Het kabouterpad in het bos bij Kimswerd is maandagavond vernield. Veel kabouters zijn stuk gemaakt. 

Zo zijn er kabouters die geen hoofd meer hebben, terwijl anderen hun voeten missen of gewoon kapot gegooid zijn. Initiatiefnemer Willem de Haan is zeer teleurgesteld. "Dit is met veel geweld gedaan. Ik vind dit schandalig" zegt hij tegen Omrop Fryslân.

De Haan staat met een emmer vol brokstukken in zijn hand. "Mijn eerste gedachte was, wat verschrikkelijk. Ik ben heel boos, wie doet nu zoiets? Het is speelgoed voor kleine kinderen, peuters en kleuters. Wat voor opvoeding heb je gehad dat je dit op maandagavond moet vernielen?"

Hij is van plan om het kabouterbos opnieuw op te bouwen. "Ze krijgen ons niet tegen de grond. We zijn hier in de verte familie van Grutte Pier, we vallen niet door één slag. Ik heb ook van verschillende kanten hulp aangeboden gekregen. Maar eigenlijk moeten ze de dader eerst vinden, want wie zegt mij dat ze het niet weer doen?"

Er is intussen aangifte gedaan bij de politie. Een jaar geleden was het kabouterbos bij Kimswerd ook al in het nieuws, toen er kabouters waren gestolen.