Studenten Horeca verrassen gezinnen voedselbank

SNEEK – In deze coronatijd zijn er veel mensen die zich moeten richten tot de voedselbank. De voedselbank heeft steeds meer moeite om al deze mensen te helpen. Studenten van ROC Friese Poort studierichting Horeca verrasten gisteren een aantal gezinnen met een culinair 3-gangen menu! Trynke Hospes, vrijwilliger van de Voedselbank Sneek, nam de pakketten in ontvangst: “Bedankt voor dit mooie initiatief, we zijn er erg blij mee!”

Challenge
Vanuit de opleiding Leidinggevende Kok werd een challenge georganiseerd. Groepjes eerstejaars studenten kregen de opdracht om gezinnen die het financieel moeilijk hebben, een avondje te laten genieten van een culinair 3-gangen menu. Samen met een chef-kok uit het werkveld gingen ze aan de slag met het menu.

Nils Andringa werd met zijn groepje gekoppeld aan Jordy Noor, chef-kok van restaurant Markt 23. Nils: “Jordy heeft ons erg goed geholpen met het samenstellen en bereiden van het menu. Hij was ontzettend betrokken bij dit project.”  Daarnaast ontvingen de studenten producten van Poiesz Supermarkten en de Zuivelhoeve, om het 3-gangen menu uiteindelijk te kunnen klaarmaken.


Foodbox
De gezinnen krijgen ieder een pakket met producten. Er zijn kookvideo’s gemaakt door de studenten, daarop is te zien wat de laatste stappen zijn voordat ze kunnen beginnen aan het culinaire avondje.

De komende weken zullen ook andere projectgroepen de foodboxen overhandigen aan vrijwilligers van Voedselbank Sneek.