Thuis Timmerdorp en Zomeractiviteiten Beweegteam Súdwest-Fryslân

SNEEK- Sinds 2013 worden er in de eerste en de laatste week van de zomervakantie heel veel hutten gebouwd in Sneek, Wommels, Bolsward, Makkum, Workum, Heeg en IJlst. Met name voor kinderen die niet op vakantie gaan zijn dit welkome evenementen om aan deel te nemen. Er worden hutten gebouwd, maar tussendoor doen de kinderen ook andere activiteiten op het gebied van cultuur, sport en bewegen. Deze ‘Timmerdorpen’ worden georganiseerd door de verschillende werkgroepen in samenwerking met de buurtsportcoaches van Beweegteam Súdwest-Fryslân.

Thuis Timmerdorp

oor de Corona konden deze Timmerdorpen helaas geen doorgang vinden, maar de kinderen mochten wel thuis bouwen! Er zijn in Wommels, Oosthem, Scharnegoutum, IJlst, Workum en Sneek prachtige hutten gemaakt! Alle deelnemers hebben een leuk presentje ontvangen. Maar nog leuker: sommige deelnemers hebben een prachtige (boom)hut in de achtertuin om lekker buiten te kunnen spelen!

Een moeder vertelde: “Wij hebben genoten van jullie idee van Thuis Timmerdorp en gaan heel veel plezier beleven van onze boomhut!”

De hutten zijn te bewonderen op: www.instagram/thuis-timmerdorp.

(foto: buurtsportcoach Bernard met de kinderen)

Zomeractiviteiten

Naast het thuis Timmerdorp konden ook alle kinderen genieten van de zomeractiviteiten in de gemeente. Bijna 300 kinderen hebben de verschillende activiteiten bezocht. Verdeeld over 4 themaweken werd de kinderen een programma aangeboden wat bestond uit: Spelpartij, Archery-tag, Suppen en Waterspelen. Ook sportverenigingen kregen de kans om hun sport te promoten. Zo zijn er kinderen geweest die geleerd hebben wat een ‘scrum’ is. Deze rugby clinics werden georganiseerd door Rugby Club Sneek, die de buurtsportcoaches ondersteunden bij de Zomeractiviteiten.

Een vader zei: “Wat goed dat jullie in deze tijd activiteiten organiseren onze kinderen genieten hiervan!”

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden