Vervroegde Koningsdag in Makkum

Foto: eigen foto

MAKKUM - Het leek vrijdag een vervroegde Koningsdag. Veel mensen in Makkum, die bijna allemaal verkleed de Coronaregels volgden, maar duidelijk aangaven dat ze toe waren aan een plezierige uitspatting. 

Het was niet voor de Majesteit, maar voor Cees Jaspers en Joke van Merkestein. Het Skuzumer duo was na de lunch onbevangen in de auto gestapt om na 29 jaar samenzijn in het huwelijk te treden. Hun gezelschap bestond uit een aantal dierbaren, want méér was immers niet mogelijk.

Na een lunch in de tuin reden ze naar het Sneker stadhuis. In een negen meter lange witte limousine, want je moet er ondanks alle beperkingen toch iéts van maken. Het programma was: twee uur tekenen, kwart over twee weer buiten. Tot zover hadden ze nog controle over de zaak, maar de verbazing sloeg toe toen er voor het bordes vele tientallen mensen acte de présence gaven. Het was onderdeel van een groter plan. De negen meiden van Joke’s vriendenclub hadden in een paar weken een grootse hommage aan het paar in elkaar gedraaid.

Na een snelle stop in Skuzum, waar vrijwel iedereen de vlag had uitgestoken, reed de limousine naar Makkum. “Bij de rotonde bij het voetbalveld moesten we overstappen in een koets met paarden, waarmee we een toer door het dorp gingen maken,” zegt een zichtbaar ontroerde Joke. “Overal werd gevlagd en we vroegen ons voor wie dat was. Pas na een tijdje werd het een beetje duidelijk.”

“Het hield allemaal niet op toen we in Makkum aankwamen. De drumband speelde in de Kerkstraat, de dames van de zwemclub stonden er in bikini, de fietsclub met wie ik de Alpe d’Huez had beklommen waren er in vol ornaat, Cees' maten van het Karmasterkorps Yn 'e Bocht hadden hun mooiste en gekste kleding uit de kast gehaald, de skiclub kon zó naar de wintersport afreizen en de jongens van de autocross hadden een file opgesteld. En op het Plein zong Arie Kuipers een speciaal lied. We waren absoluut flabbergasted!”

“Gewone woorden kunnen niet aangeven hoezeer we dit alles op prijs hebben gesteld. Het is een bewijs dat wie goed doet, goed ontmoet. We zullen dit ons hele leven niet vergeten,” aldus Cees en Joke.

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws