Vier dagen schaatsplezier in Makkum

Foto: Sjirk Wijbenga

MAKKUM - Het afgelopen weekend gaat de boeken in als vier dagen bomvol schaatsplezier. Schitterend winterweer zorgde voor ideale condities. 

Alle ingrediënten waren aanwezig: een stralende zon, een koude wind, sneeuw, een prima ijsvloer en gratis chocolademelk met slagroom. Wie wilde genieten van de winterpret moest erbij zijn want de kans was groot dat na het weekend de dooi in zou zetten.

Donderdag werd de Makkumer ijsbaan door het bestuur vrijgegeven. Allereerst voor de jeugd t/m 17 jaar. Ouders, pake’s en beppe’s die aan de kant stonden zagen hun de (klein-)kinderen volop genieten op de ijsvlakte. De volgende ochtend werden de schaatsliefhebbers boven de 18 jaar ook toegelaten. De coronamaatregelen werden in acht genomen. Er bleef op de ijsbaan genoeg ruimte over om de vereiste afstand te houden. Rond 20.00 uur was de sluitingstijd zodat iedereen op tijd thuis kan zijn vanwege de avondklok.

Op verschillende plekken in Makkum kon eveneens worden geschaatst. Op de feeëriek verlichte Melkvaart en op de Turfmarkt was het een sfeervol gebeuren. Veel schaatsers trokken er even op uit in de richting van Afsluitdijk.Het schaatsfestijn ging ook aan social media niet onopgemerkt voorbij. Hier verschenen de mooiste foto’s en filmpjes.

Vier dagen lang kon iedereen genieten van het natuurijs. Eindelijk waren de schaatsomstandigheden weer eens gunstig en kon er na al die coronamaatregelen weer eens onbezorgd worden geschaatst. 

Door: Sjirk Wijbenga/Makkum Nieuws