Angela van Rooijen helpt mensen van energieblokkades af - “Een stap achteruit is een sprong voorwaarts”

In haar omgeving staat ze bekend als een vrije geest. Angela van Rooijen (44) uit Hemelum werkt met klanken en zielenzang en helpt mensen zo van energieblokkades af. Haar spiritualiteit is voor haar een natuurlijke staat van zijn. Door verschillende gebeurtenissen in haar leven zet ze deze gave nu in om mensen te helpen beter in ontspanning te komen.

“Vrijheid is voor mij goed voor jezelf kunnen zorgen. Daar begint het”, aldus Angela. “Op het moment dat je goed voor jezelf kunt zorgen, kun je ook goed voor een ander zorgen. Dat is niet uit egoïsme, maar uit zelfliefde en uit liefde voor de ander. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe meer je aan een ander te geven hebt en hoe meer je je gave en kwaliteiten kunt delen. Dat is echt mijn ontdekking op het gebied van vrijheid geweest.”

 

 

Vrijheid om keuzes te maken

 

Vrijheid voelen zit volgens Angela ook in de mogelijkheid om op elk moment een keuze te kunnen maken. “Jij maakt altijd zelf een keuze, waar je je verantwoordelijkheid voor neemt. Daar ligt de kracht. Dat je beseft dat je op ieder moment, ook al heb je al een keuze gemaakt, je altijd wéér een keuze mag maken. Op ieder moment van de dag, hoe mooi is dat? Dát is vrijheid!”

 

 

Communiceren op zielsniveau

 

Als Angela 44 jaar geleden wordt geboren, woont haar verstandelijk gehandicapte broer al in een zorginstelling. Ze gaat er elk weekend op bezoek, maar spreken in woorden kan haar broer niet. Angela weet dus niet beter dan dat ze op een andere manier met haar broer communiceert. “Ik ben ervan overtuigd dat ik hierdoor al van kinds af aan een gave heb ontwikkeld om te communiceren op zielsniveau. Ik kan heel makkelijk voelen hoe het met mensen is en wat ze kunnen gebruiken om meer bij hun eigen essentie te kunnen komen. Als ik ‘klank’ ben ik thuis, want het enige wat ik dan hoef te doen is voelen en dat is precies waar ik goed in ben”, legt Angela uit.

 

 

Een nieuw hoofdstuk

 

In haar jonge jaren zingt Angela veel in bandjes. Maar als haar zoon geboren wordt, wil ze meer tijd thuis doorbrengen en dus neemt ze afscheid van haar bands. Op een gegeven moment komt ze een affiche tegen van een klankconcert en haar nieuwsgierigheid is gewekt. “Een klankbeleving kun je zien als een ontspanningsbeleving. Toen ik daar lag dacht ik: wauw, dit is wat ik wil. Ik voelde meteen, dit is wie ik ben en dit is wat ik wil doen. Vanaf toen heb ik me acht jaar ontwikkeld. En inmiddels werk ik nu achttien jaar met klank en zielenzang.”

 

 

Klankbeleving is voor iedereen

 

Angela geeft zogenoemde Soul Gift Sounds. Tijdens zo’n sessie kom je in overgave en laat je alles los. Om in deze ontspanning te komen stemt Angela zich af op de groep en de ruimte die er is. Vanuit daar gaat ze ‘klanken’ met verschillende instrumenten en gebruikt ze haar stem. Angela: “Zielenzang is een universele taal die je verstaat door jezelf ervoor open te stellen. Het doel is om dicht bij jezelf en goed in je lijf te komen. De klanken vinden moeiteloos de weg in je lijf om blokkades op te heffen en ervoor te zorgen dat je meer doorstroming krijgt in je lijf. Het mooie van deze belevingen is dat het voor iedereen is. De een kan er heel goed door ontspannen en de ander beleeft het heel intens en waant zich tijdens een sessie op een hele andere plek, dat is precies wat ik er zo mooi aan vind.”

 

 

Niets in het leven is vanzelfsprekend

 

Op haar zeventiende krijgt Angela een heftig ongeluk, ze is vijf dagen buiten bewustzijn en heeft een bijna-doodervaring. Ze moet opnieuw leren lopen en een aantal jaar later krijgt ze ook nog de diagnose MS.

 

“Al op vrije jonge leeftijd was ik genoodzaakt om op mijn energiehuishouding te letten en mijn dag aan te passen op dat wat ik wel en niet kon. Iets wat de meeste mensen pas op latere leeftijd hoeven te doen. Door wat ik heb meegemaakt, ben ik me ervan bewust dat niets in het leven vanzelfsprekend is. Ik heb letterlijk opnieuw moeten leren lopen, iets wat daarvoor heel normaals was. Nu het weer beter met me gaat, heb ik de ruimte gevonden om meer dingen te doen. Daarom ben ik vorig jaar mijn bedrijf Soul Gift begonnen, want ik geloof dat mijn ervaringen andere mensen heel erg kunnen helpen. Neem voldoende tijd om goed voor jezelf te zorgen. Een stapje achteruit is een sprong voorwaarts.”

 

 

Praten over spiritualiteit

 

Angela van Rooijen wil ook jongeren helpen die spiritueel begaafd zijn en zoekende zijn hoe ze hiermee om kunnen gaan. “Hier worstelen op dit moment zoveel jongeren mee, maar vaak hebben ze niemand met ze hierover kunnen praten”, meent Angela. “Ik ben er voor ze. Ik luister en geef ze tips waardoor ze weer meer rust ervaren.”

 

Tekst en foto’s: Sonja Harkema