Narcose als optie voor wie erg bang is voor de tandarts

Mensen die erg bang zijn voor de tandarts komen vaak in een vicieuze cirkel terecht. De angst weerhoudt hen er soms jaren van om de tandarts te bezoeken. Met als gevolg een verhoogd risico op gezondheidsproblemen in de mond, zoals ontstekingen en rotte kiezen en tanden. De angst voor behandelingen groeit hierdoor alleen maar. In de loop van de jaren gaat het gebit steeds verder achteruit. Behandeling onder narcose kan uitkomst bieden.

Implantaten en kronen in één behandeling Behandeling onder narcose kan een goede optie zijn wanneer u een behandelachterstand heeft opgelopen, maar bijvoorbeeld ook wanneer u erg opziet tegen een hele specifieke behandeling, zoals het plaatsen van implantaten en kronen. Het is mogelijk om deze behandeling onder narcose in één keer te voltooien. In dat geval plaatsen we in de eerste instantie noodvoorzieningen als kronen. Een half jaar later plaatsen we dan de definitieve kronen. Om deze exact op maat te krijgen is het namelijk van belang dat u bij kennis bent. Maar deze handelingen zijn niet belastend en volkomen pijnloos.

Kinderen met een behandelachterstand Helaas zien we als tandartsen de kindergebitten de afgelopen decennia flink achteruitgaan. Kinderen die niet opgroeien met goede tandverzorging kunnen behoorlijke gebitsschade en een forse behandelachterstand oplopen. Een behandeling onder narcose geeft de mogelijkheid om een nieuwe start te maken.

Een nieuwe start met een gezond gebit Een behandeling onder narcose biedt een nieuwe kans op een leven met een gezond en mooi gebit. Essentieel is dan natuurlijk wel dat u na de behandeling uw gebit goed verzorgt en de tandarts regelmatig bezoekt. Wij helpen u daar graag bij met een preventieplan. Als het om kinderen gaat betrekken we daar altijd de ouders bij.

100% pijnloos In onze kliniek werken we met een specialistische narcosetandarts met ondersteuning van een ervaren anesthesieteam in een vertrouwde en rustige omgeving. De behandeling is 100% pijnloos.

Bent u bang voor de tandarts of zijn uw kinderen al langere tijd niet naar de tandarts geweest? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op.