Aald Hielpen 110 jaar: Internationaal Folklore Dans Festival op 4 Juni

HINDELOOPEN - Covid-19 heeft aardig huisgehouden in Folklore land… Vooral de lokale cultuur is zeker geraakt door corona. 

Voorstellingen en repetities konden niet doorgaan, reserves zijn uitgeput. Kunst en cultuur is enorm gemist door het publiek. Uit rapportage van het Fries Sociaal Planbureau blijkt dat de coronacrisis tevens een versneld effect heeft gehad op de verzwakking van het Friese verenigingsleven. Enkele bekende Friese folklore groepen hebben inmiddels dan ook aangegeven om te stoppen met optreden… of zijn zelfs al volledig opgeheven.

Ook in Hindeloopen snakt men weer naar nieuwe folklore en culturele evenementen en daarom is het zo fijn dat wij als bloeiende vereniging nu elke maand een jubileum activiteit kunnen aanbieden.

Voor de maand juni staat er op zaterdag 4 juni een Internationaal Folklore Dans Festival op het programma. Er zijn twee locaties waar gedanst zal worden; op het plein van Museum Hindeloopen om 13:30u. en op de Havenkade om 15:00u. In totaal zullen 4 groepen aan het festival meewerken. Deze groepen zijn: De Schermer dansers uit Schermer in Noord-Holland, de Kemps men of Norwich uit Norwich in zuid Engeland en de Lányok jeugddansgroep uit Friesland die Hongaarse dansen laat zien. Natuurlijk is onze eigen groep Aald Hielpen ook van de partij.

Deze dag zijn ook alle oud Aald Hielpen leden uitgenodigd en zij zullen nu wel de gelegenheid hebben om de tentoonstelling 110 jaar Aald Hielpen in Museum Hindeloopen te bekijken. Dit was door de grote belangstelling bij de officiële opening en de uitreiking van het eerste exemplaar van het fotoboek “Welkom in 18e -eeuws Hindeloopen” door de Commissaris van de Koning in Friesland op 9 april helaas niet mogelijk.

Beide locaties zijn vrij toegankelijk en we hopen dan ook dat men massaal op zaterdag 4 juni naar Hindeloopen komt. Het belooft weer een van ouds gezellige Folklore dag te worden!