Alle finalisten van de Kleine Prijs van Fryslân bekend

SNEEK- De afgelopen maanden vonden de voorrondes van talentenwedstrijd de Kleine Prijs van Fryslân plaats. Winnaars in de categorieën hiphop, bands en singer-songwriters strijden tegen elkaar tijdens de finales die op 17 juni, 24 juni en 7 juli op verschillende plekken in Friesland plaatsvinden. Wie zijn deze winnaars en waar treden ze binnenkort op? 

 

Finalisten bands

Een act die er met kop en schouders bovenuit stak was alt-rock band Dan and The Middle Men. De band met een Ierse frontman overtuigde de jury met hun originaliteit, gevarieerde songwriting en enthousiaste performance.

In Donkerbroek kwam Drôvich met hun Friese black metal als beste uit de bus. Volgens de juryleden was hun set smerig, hard, ruig en lekker. Ze vonden het tof dat de act in het Fries was en werden verrast door de combinatie van het stemgebruik van de zanger.

In de laatste voorronde won punkband Graaflandgraaf een plek in de finale. "Een strakke band met een fijne energie en uitstraling", aldus de jury. De twee welverdiende wildcards zijn voor Plain Bizarre en Lonely For You Only

Finalisten singer-songwriter

De eerste winnaar in deze categorie is singer-songwriter Nina Los. De jury was zeer onder de indruk van haar stem, voorkomen en speelse teksten. De dag erna won Else Lena Ottens de voorronde in het Posthuis Theater in Heerenveen. Ook van haar was de jury onder de indruk, mede door haar goede pianospel, prachtige melodieën en organische performance. De wildcards zijn vergeven aan Annike Horjus en Floor Bruystens.

Finalisten hiphop

Finalist Davide viel volgens de jury op door zijn persoonlijke, melodieuze en sterke teksten met beats en rhymes die goed op elkaar waren afgestemd. Ook de talentvolle Kid Anarkist is door naar de finale. Met een originele act en een dope flow zag de jury veel potentieel.

Winnaar Lil Pier bracht een energieke show en zocht veel interactie met het publiek. De jury was enthousiast over zijn eigen geluid en vond het tof dat het Fries was. Last but not least is TrippleG ook door naar de finale. De jury sprak van een energieke show met een goede sound. Zo goed dat hij de potentie heeft om grote podia te rocken. TrippleG wist zijn publiek er van het begin tot het eind bij te houden.