Coronaveilige Monumentendag in Woudsend

WOUDSEND- In Woudsend wordt dit jaar op 12 september de jaarlijkse Open Monumentendag gecombineerd met het Uitfestival Súdwest-Fryslân.  Dit uiteraard met inachtneming van de corona-veiligheidsregels.     

Centraal staat een éénrichting-monumentenroute door het dorp langs alle monumenten (molens, kerken, huizen) met informatie op de gevels. Langs de monumentenroute hangen foto’s van landschapsfotografes uit Woudsend. Houtzaagmolen De Jager (11-17 uur),  PKN-kerk De Karmel    (11-17 uur) en oudheidkamer De Parel (12-17 uur) zijn open voor bezichtiging. De open monumenten hebben een coronaprotocol.

Muziek en Meer…..     

Op het ruime ijsbaanterrein treden van 13- 18.30 uur bij Muzyk op Yndyk verschillende muziekformaties op. Voor de kinderen is er kindertheater en een springkussen met toezicht.

Er gelden strakke coronaregels met éénrichting, indeling met stippen/vakken en toezicht op locatie. Verder zijn er nog mobiele activiteiten zoals een kindertreintje, ‘Varen met verhalen’ en een ‘Corona-straattheater’. De Boerenmarkt van Woudsend heeft een extra editie aan de Waechswâl.

Op alle locaties zijn corona-veiligheidsmaatregelen getroffen met toezicht van de organisatie.       Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk. Aan beide zijden van het dorp is parkeergelegenheid met parkeerverwijzing. Meer informatie via www.woudsendonline.nl en woudsendpromotie@gmail.com

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden