Duo 'Hoed en de Rand' in Koudum

KOUDUM - Op zondagmiddag 13 november treedt het duo 'Hoed en de Rand' om 15.00 uur op in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Het duo, bestaande uit Peter van der Steen en Jelle van der Meulen, brengt dan een selectie van de beste gedichten en eigen liedjes die het in de loop der jaren in het programma 'Zwervers' heeft gezongen. 

'Hoed en de Rand' maakt programma’s waarin het duo eigen liedjes zingt, maar ook op muziek gezette gedichten van meer of minder bekende dichters. Peter speelt daarbij gitaar, Jelle accordeon. De liedjes en gezongen gedichten zijn divers en variëren van weemoedig-romantische liefdesliedjes tot protestliedjes of liedjes over het water. Het zijn nu eens verstilde luisterliedjes, dan weer zeemansachtige drinkliedjes en verder alles wat daar tussen zit.

In het poëzieprogramma 'Zwervers' nemen Peter en Jelle het publiek mee op hun zoektocht door de poëzie en zingen ze onder andere klassieke gedichten van J. Slauerhoff, J.C. Bloem en H. Marsman. Het programma staat nooit helemaal vast. Peter en Jelle blijven namelijk zoeken naar mooie poëzie en als ze wat vinden, krijgt dat soms een plaatsje in hun programma. In Zwervers proberen ze ook uit te leggen wat ze mooi vinden of grappig, en komen via de humor van bijvoorbeeld Marjolein Kool of C. Buddingh’ bij andere emoties uit. Daarover hebben ze dan zelf weer prachtige liedjes geschreven.

Het programma bestaat al heel lang en op deze zondagmiddag in Koudum zingt het duo 'Hoed en de Rand' de liedjes en gedichten die het op dit moment nog steeds (of weer) het mooist vindt, oftewel: ‘Het beste van Zwervers’. Het optreden van 'Hoed en de Rand' in Galerie Lytse Skientme in de Hoofdstraat van Koudum op zondagmiddag 13 november begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur (met een pauze). De entree bedraagt € 10,- inclusief pauzedrankje. Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com. Er zijn maximaal dertig plaatsen.