Friese rapper Lil Pier wordt geofferd in een cultisch ritueel bij Roode Klif in zijn nieuwe muziek video

Foto aangeleverd

REAKLIF - Opkomend Friestalige Hip-hop/Rock artiest Lil Pier stelt zijn lichaam open in een cultisch ritueel bij de monumentale steen van Roode Klif, om de geest van Grutte Pier in zijn lichaam te huizen, in zijn nieuwe muziek video die 1 september online is verschenen op YouTube.  

Het monument bij Roode Klif is een herdenking aan de Friese overwinning van de slag bij Warns in 1345, wat als gevolg had dat de Friezen nog zo’n 150 jaar hun zelfstandigheid konden bewaren. In de periode daaropvolgend was de vrijheidsstrijder Grutte Pier een sleutelfiguur in het verzet voor de Friese onafhankelijkheid.  

Met zijn Friese teksten zet rapper Lil Pier zich in voor het behoud van creatieve vrijheid in de huidige tijd en ziet daarmee een overeenkomst tussen zijn eigen motief en het motief van Grutte Pier. Hij had een vermoeden dat de geest van Grutte Pier rond zou dwalen bij Roode Klif, de locatie die symbool staat voor de vrijheid van de Friezen. In zijn nieuwe muziekvideo wordt er een ritueel uitgevoerd waarin zijn lichaam opengesteld wordt om de geest van Grutte Pier in hem onder te brengen en wordt daarna geknecht tot een rockster. 

Lil Pier gelooft dat hij door dit ritueel het nieuwe gezicht en symbool is, die de strijd voor vrijheid voortzet in naam van Grutte Pier. De Cult Ritual Movie van Lil Pier is te zien op Youtube

Lil Pier is live te zien op 9 september tijdens het UITFestival in het Julianapark in Bolsward.