Friesland Pop en Neushoorn organiseren de eerste nieuwjaarsborrel voor de Friese muziekscene

SNEEK- Op vrijdag 6 januari a.s. luiden Friesland Pop én Neushoorn het nieuwe jaar in met De Grote Friese Muziekborrel in poppodium Neushoorn te Leeuwarden. Tijdens deze avond zullen tevens de Friese Popawards uitgereikt worden en zijn er optredens van diverse (talentvolle) Friese acts. De avond is gratis toegankelijk.

Met De Grote Friese Muziekborrel wil we muzikanten, programmeurs, festivalorganisatoren, label eigenaren, cultuurambtenaren, multidisciplinaire makers, fotografen, oefenruimte houders, journalisten en alle anderen uit de provinciale muzieksector bij elkaar brengen om in een ongedwongen setting kennis te maken, bij te praten en te proosten op het nieuwe jaar. De Nieuwjaarsborrel en de uitreiking van de Friese PopAwards zijn gevuld met een gevarieerd muzikaal programma van Friese talentvolle muziekacts.

Friese PopAwards

De Friese PopAwards dienen als erkenning van en als een stimulans voor artiesten en organisatoren die creatief gezien hun nek hebben durven uitsteken het voorgaande jaar. Er worden dit jaar prijzen uitgedeeld in de volgende categorieën: Friese Popprijs, Talent Award, Publieksprijs, Video van het jaar, Song van het jaar en de Bernlef Award. Friesland Pop reikt de Friese Popprijs uit aan degene die het jaar ervoor het meeste heeft betekend voor de Friese popcultuur. 

Friesland Pop heeft als doel de Friese popcultuur te ondersteunen, om de infrastructuur te ontwikkelen en om provinciale talenten een podium te bieden. De Friese Popawards dienen in deze ter aanmoediging, maar ook om de successen van deze jonge talentvolle makers, muzikanten en creatievelingen te vieren.