Gras wil niet groeien rondom de fontein van Hindeloopen

HINDELOOPEN-“Het gras rondom de fontein wil niet groeien. We hadden met de gemeente afgesproken om het een tijdje aan te zien omdat gras toch wel het mooiste was. Na alle tijd nog steeds geen goed resultaat. Nu zoeken we een oplossing in verharding die vriendelijk is en in het beeld van Hindeloopen past. Bovendien, en niet onbelangrijk ook in verband met onderhoud, de goedkeuring van kunstenaar en gemeente kan krijgen”, zegt Roelie de Vries uit Hindeloopen.

“Passen en meten en proberen met elkaar tot een mooie oplossing te komen waarmee alle partijen in kunnen stemmen. Hier zijn Pier, van de gemeentewerken en Rutger, beleidsmedewerker van Cultuur met Anna Tilroe en kunstenares Shen Yuan de mogelijkheden aan het bekijken.”

Flora & Fauna in Hindeloopen

Inspiratiebron voor de fontein van Hindeloopen is de levensboom op het stadswapen, met het hert en de hinde die hem omringen. De boom symboliseert de levensenergie, maar staat ook voor wijsheid. Het hert en de hinde voeden zich hiermee. Nu zetelen prachtige exotische vogels in de boom. Als je op het grote, houten gewei zit dat de boom omringt, zie je hoe ze waterspuwend met elkaar ‘praten’. Over ons?

Shen Yuan

Shen Yuan (1959) is een van de weinige vrouwelijke Chinese kunstenaars die tot de internationale kunstwereld is doorgedrongen. In al haar werk toont ze dat culturen elkaar voortdurend onderling beïnvloeden, maar ook dat je daarbij je eigen achtergrond niet hoeft te verloochenen. Steeds zie je sporen van de traditionele Chinese kunst gecombineerd met een indrukwekkend ambachtelijk vakmanschap. Dit alles past naadloos op de eigen en toch open cultuur van Hindeloopen.