Makkum Art kunstwedstrijd met als thema ’In Nije Dei’

Foto: Jeroen Adema/Geert Jan Bijlstra

MAKKUM - Makkum Art is dit jaar, vanwege de corona-perikelen en ondanks alle voorbereidingen, afgelast maar de organisatie wil toch in ‘kunstenaarscontact’ met Makkumers blijven.

Door een kunstwedstrijd uit te schrijven wil zij de fans de kans geven hun creativiteit te uiten De deelname is gratis en iedereen mag mee doen!

Maaike Poog-Boonstra daagt iedereen namens de Stichting Makkum Art uit om in deze bijzondere tijden een kunstwerk te maken rond het thema ‘In Nije Dei’. “Dat staat voor Een Nieuwe Dag. Het leek ons een bijzonder toepasselijk thema, want hoe donker het ook af en toe lijkt, er gloort altijd licht aan de horizon! Dus als je deze zomer het land in trekt, vergeet dan niet je papier, potloden, verf, camera of beitels mee te nemen! Wie weet sta jij volgend jaar tijdens het Pinksterweekend 2021 te stralen op je eigen Makkum Art expositie!”

De hoofdprijswinnaar van deze wedstrijd krijgt een expositieruimte aangeboden tijdens Makkum Art 2021. Drie andere prijzen bestaan uit verrassingspakketjes met kunstenaarsbenodigdheden. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Daar is geen limiet aan voor wat betreft uitvoering en materialen. “Maak een origineel schilderij, beeld, gedicht, installatie of wat voor kunstobject dan ook met het thema,” inspireert Maaike.

Inzenden kan door een aantal duidelijke foto's van het kunstwerk samen met een korte beschrijving te mailen naar innijedei@makkumart.nl. Dit kan tot en met 14 augustus 2020. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Door: frans van Egmond/Makkum Nieuws
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden