Merakels: Kinderpret op de woensdagmiddag in de herfstvakantie

NIJLAND - Al jaren organiseert Werkgroep Merakels van Stichting Aaipop het Friese kinderspektakel en ieder jaar met meer succes! Merakels is een middag voor en door de kinderen. Werkgroep Merakels heeft dit jaar een prachtig programma in elkaar gezet waarin de kinderen actief en op een speelse wijze aan de slag gaan met het thema ‘Freonskip’.

De Frets! spelen twee keer de voorstelling ‘Freonskip’ over drie matrozen die op reis gaan. Ze zijn vrienden. Maar dan? Frets! bestaat uit Johannes, Freerk en Patrick. Zij maken al bijna 10 jaar interactieve muziektheatervoorstellingen voor kinderen.

Naast deze voorstellingen zijn er nog verschillende andere activiteiten in het thema te doen; Er is muziek van Susan en Rejan, vriendschapsarmbanden maken, sport en spel, schminken en nog veel meer. Daarnaast is er dit jaar een bijzondere samenwerking met de Afûk. Zij komen het nieuwe winterboek presenteren, gaan voorlezen en er is een speciale kinderboekenverkoop.

Merakels vindt ieder jaar plaats op de woensdagmiddag in de herfstvakantie vanaf 13.15 uur in MFC De Mande te Nijland. Alle kinderen van vier tot tien jaar oud zijn welkom op woensdag 19 oktober 2022. Afgelopen jaren heeft Merakels bewezen dat dit kinderspektakel de kinderen laat stralen en hun ouders, opa’s en oma’s en andere volwassenen laat genieten doormiddel van Friestalig spel en theater. Voor zes euro krijgt iedereen een ‘merakelse’ middag. Kinderen tot vier jaar zijn gratis.

Voor meer informatie: zoek ‘Merakels’ op op Facebook.