Nieuw theaterproject Helden van Bolsward! wint prijs

BOLSWARD - Vanaf maart 2023 zal er in Bolsward een nieuw theaterproject starten onder de naam Helden van Bolsward! 

Iedereen die graag mee wil werken aan deze theaterlocatie voorstelling en afkomstig is uit Bolsward én omstreken is van harte uitgenodigd. Op 14 en 16 februari zijn er informatieavonden, dit project wordt georganiseerd door het Huis van Compassie en Stichting Culturele Staten, beiden te vinden in Bolsward.

Helden van Bolsward! wordt een theatervoorstelling op locatie, voor en door mensen uit Bolsward en omstreken. We kennen de verhalen van vroeger met Helden als Titus Brandsma, Gysbert Japicx en Grutte Pier, maar we zoeken ook de verhalen van nu. Misschien is je opa of de buurvrouw om de hoek wel een held en kunnen we dat verhaal goed gebruiken voor onze voorstelling.

Professionele theatermakers Kirsten Dijk en Meiny Bakker zullen deze verhalen samen met de spelers ontwikkelen tot een unieke voorstelling. Op 13 oktober is de première en kan het publiek genieten van de verhalen die op verschillende locaties in de stad gepresenteerd worden, maar voor die tijd moet er natuurlijk nog heel wat gebeuren.

Op 14 en 16 februari wordt tijdens de informatieavonden verteld hoe het project Helden van Bolsward! precies in elkaar zit. Daarna kun je vanaf maart meedoen met vier workshops om te ontdekken hoe leuk het is om samen theater of muziek te maken. Vanaf 9 mei starten de repetities voor de voorstelling en dan gaan we natuurlijk heel hard werken aan de verschillende scènes en het script.

Dat het project uniek en bijzonder is, wordt onderstreept door Streekwurk. Op 2 februari werden de prijzen uitgereikt voor de meest bijzondere projecten die een aanvraag bij het Mienskipfûns hebben gedaan. Helden van Bolsward! werd uitgeroepen tot beste project van de Sùdwest hoek en kreeg een mooi bedrag om extra te besteden aan het project.

Heb je zin om mee te doen aan dit project, zou jij graag mee willen werken aan deze voorstelling als speler of als muzikant of wil je liever achter de schermen helpen als vrijwilliger? Dan ben je van harte welkom op onze informatieavonden. Graag inschrijven via https://heldenvanbolsward.nl, dan weten we ongeveer hoeveel mensen we kunnen verwachten.

Helden van Bolsward! is voor iedereen die graag zijn of haar talent wil ontwikkelen; voor of achter de schermen. Er zijn geen audities of kosten aan verbonden, dus iedereen mag mee doen: ook als je geen enkele ervaring hebt. Wel hebben we een maximum aantal deelnemers dus wacht niet te lang. Laten we samen een mooie theatervoorstelling maken door en voor Bolsward en omstreken!